Kwaliteit en garanties

11
Het proces van karkas tot biefstuk op je bord

Dit proces binnen ons bedrijf is een keten van schakels waarin elke schakel zijn discipline kent

Vanaf inkoop tot aan een gegarandeerde levering kennen wij de navolgende disciplines.

Inkoop

Al onze toeleveranciers worden gescreend op betrouwbaarheid, certificering en kwaliteit. Alle condities worden vastgelegd in een overeenkomst tussen partijen en zijn bindend.

Ontvangst

Onze karkassen worden conform inkoop specificaties gecontroleerd op:

  • Herkomst en documenten

  • Slachtdatum

  • Temperatuur en visuele gesteldheid

  • PH

  • Hygiëne

Al onze binnenkomende goederen krijgen een uniek batch/lotnummer voor track en trace. Zodoende kunnen wij van iedere partij geautomatiseerd zien van wie en aan wie wij hebben geleverd.

Tevens worden er van alle batches microbiologische monsters genomen door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium. Wij testen op Aeroob-kiemgetal, enterobacteriaceae, salmonella en escherichia.

Vanaf dit punt kunnen wij uw orders in ontvangst nemen en via de navolgende fases zorgdragen voor een gegarandeerde uitlevering.

Productie

Onze productie gebeurt door vaktechnische mensen en staat onder leiding van deskundige productieleiders. Binnen ons inline productieproces werken wij in charges. Deze charges bestaan onder meer uit; Regulier, QS of Halal en worden gecontroleerd conform protocollen.

Elke fase wordt dagelijks en meerdere malen gemonitord op:

  • Aanvang hygiëne (Agar)

  • Persoonlijke hygiëne

  • Tussentijdse reinigingen

  • Snitten en vacuüm

  • Vetpercentage meting trimmings

zie het Inline productieproces
Verpakken

Voor ieder product en voor iedere wens hebben wij een passende verpakking. Zo verpakken wij onze verse dan wel diepgevroren artikelen onverpakt, dieptrek of in krimpfolie. Deze kunnen gewenst in kratten, dozen, jumbobox, dolav of naaktgevroren (blok) geleverd worden.

Bij elke levering die we doen worden de herkomstgegevens toegekend aan het geleverd product. Dit doen we door middel van ons uniek batch/lotnummer op het etiket te plaatsen. Op deze wijze kunnen wij alles traceren voor u en voor ons.

Deze gegevens bestaan uit:

  • Slachtdatum

  • Productiedatum

  • THT datum

  • Lotnummer (batchnummer)

  • Geboorteland

  • Mestland

  • Slachtland

  • EEG nummer van het slachthuis

  • Land waar het uitgebeend wordt en EEG nummer van productiebedrijf

  • Benaming en gewicht van het geleverd product

Nadat de producten verpakt zijn gaan deze in lijn voor controle door de metaal detectie.

Orderpicking

Na dat uw order is ontvangen wordt deze in ons systeem ingevoerd en kan deze enkel en alleen via barcode scanning worden afgewerkt. Op deze wijze kunnen wij uw order volgen op volledigheid en juistheid. Tevens wordt er op deze wijze een database opgebouwd die u en ons kan helpen in behoefte en kwaliteit.

Transport

Wij leveren geconditioneerd door heel Europa en werken daarom samen met gerenommeerde transport ondernemingen. Just in time is in deze samenwerking de sleutel tot succes.

Hygiëne

Als aan het einde van de productie dag uw levering onderweg is begint bij ons de basis voor een goede start. Na einde productie wordt er door een extern schoonmaakbedrijf grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het schoonmaakbedrijf werkt met deskundige mensen, biologische en milieu vriendelijke middelen. Met hogedrukreiniging wordt eerst alles schoon gespoten en daarna geschuimd. Na deze fase wordt er gedesinfecteerd en nagespoeld . Elke ochtend voor aanvang productie wordt er door onze eigen mensen een algehele controle en inspectie uitgevoerd met Agar controle. Dit om te beoordelen of het bedrijf echt schoon is. Alleen op deze wijze kunnen wij borgen dat deze laatste maar zeker niet onbelangrijke schakel een goede basis is om trots te zijn op onze behaalde certificaten BRC, OS en Halal.

BIO CERTIFICAAT 2018

BIO

BRC CERTIFICAAT 2018

BRC

HALAL CERTIFICAAT 2018

Halal